OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

IK BEN SENIOR EN DAT VIND IK PRIMA.

We zijn nooit te oud om ons welzijn te koesteren, in vorm te blijven en vitaler te worden. Beter nog: hoe ouder we worden, hoe beter we onszelf kennen om de juiste keuzes te maken en vanbinnen sterk te blijven.


Twijfelt u soms om te antwoorden wanneer u naar uw leeftijd wordt gevraagd ? Dat is niet uit ijdelheid, maar gewoon omdat iedereen zijn leeftijd anders ervaart. Onze geboortedatum vertelt ons niet altijd hoe we ons voelen, hoeveel energie we hebben en of we van het leven kunnen genieten ... Gelukkig maar !

De senioren van tegenwoordig surfen op internet en letten op hun gezondheid. Voor hen brengt de derde leeftijd vaak meer verrassingen met zich mee dan avonden lezen bij de open haard. Reizen, mensen ontmoeten, zich in het verenigingsleven storten: er zijn veel mogelijkheden en alles is mogelijk. Als we maar fit en gezond van geest blijven, staat er geen leeftijd op vitaliteit.

We putten onze energie vaak uit ons dagelijks leven, met onze familie. Bijvoorbeeld als we grootouders worden. U zou denken dat baby's ons niet meer interesseren omdat die van ons uit de luiers zijn ... En zie, we zijn helemaal ondersteboven van dat kleine wezentje dat zo op zijn moeder (of vader) lijkt op diezelfde leeftijd. In die nieuwe fase van ons leven bloeien we helemaal open en barsten we van de energie. Voor die mooie ogen van onze kleinzoon ( of kleindochter) bakken we laagjestaart, bezoeken we tentoonstellingen met dinosaurussen, naaien we piratenkleding en gaan we met hen op vakantie voor onvergetelijke herinneringen.

Als we met pensioen zijn, ontdekken we pas wat we nog allemaal willen doen en hebben we een energie waarvan we dachten dat die op was. We dachten dat ons beroep de reden van ons bestaan was... En nu kijken we gretig uit naar hoe we onze dagen willen gaan vullen: hebben we zin om te gaan wandelen, op trektocht te gaan, aan gym te doen, of aan yoga, dansen, aquagym of fietsen zoals 79% van de senioren, of gaan we op reis, of uit, of doen we graag gezelschapsspelletjes, of gaan we tekenen, schilderen, lezen, naar het theater, de bioscoop, toneelvoorstellingen, of sluiten we ons misschien aan bij een seniorenclub, waar 74% van de senioren belangstelling voor heeft.1

Retrouver sa vitalité après 50 ans

In totaal zegt twee derde (67%) van de senioren dat ze aan een of meerdere culturele, recreatieve, sportieve of welzijnsactiviteiten doen, of hun kennis of solidariteit tussen generaties ontwikkelen.
En dat lukt ons uitstekend, want van degenen die actief in het leven staan zeggen er meer (47%) dat ze zich 'zeer goed' voelen dan van degenen die dat niet doen (37%) !

Laten we van ons leven als senior genieten door mooie momenten te verzamelen, we hebben ze verdiend ! Onze status van senior heeft behalve korting op de inkom van musea ook nog enkele andere voordelen. Geniet er gerust van, zonder enig schuldgevoel. Bijvoorbeeld: slaapt uw schattige kleinzoon (of kleindochter) 's nachts nog niet door ? We leven mee, maar we slapen zelf wel ... We helpen zijn ouders als het nodig is, maar eigenlijk genieten we vooral van de goede momenten. Hetzelfde geldt voor onze activiteiten: we hebben de tijd, de keuze ... Regent het pijpenstelen ? Dan gaan we niet tuinieren, maar vroeger konden we niet van kantoor wegblijven. Kortom, we zorgen zonder schuldgevoel voor ons fysieke en mentale welzijn, door er te zijn als het nodig is, maar in ons eigen tempo, en volgens onze eigen prioriteiten.

Praktisch gezien is het belangrijk om een bepaalde routine aan te houden. Routine doet goed ! Dat geldt voor onze nachtrust, maar ook voor lichaamsbeweging. Iedere dag 30 minuten wandelen is al sport en draagt bij aan het behoud van onze conditie. Aan tafel is de oude spreuk 'van alles een beetje' van toepassing: variatie brengt evenwicht. Kies iets uit elke voedingsschijf, en laat eiwitten (ei, vlees, vis), fruit en groenten niet achterwege. Door zelf te blijven koken houdt u controle over de ingrediënten (niet te veel zout, niet te veel vetstoffen) en doet u uzelf een plezier. Ontzeg u niet elk pleziertje, maar eet en drink alles met mate !

Om onze vitaliteit te voeden, onze natuurlijke weerstand te versterken en ons algemeen welzijn te verbeteren, bestaan er ook bondgenoten in de rekken van de apotheek. Zoals het voedingssupplement Omnibionta®3 50+, speciaal aangepast aan de behoeften van 50-plussers, want het is een combinatie van melkfermenten, de vitamines C, D en B, zink en ginseng. Overleg met uw apotheker. Vitamine A, B6, B12, C, D, folaten (foliumzuur), ijzer, selenium en zink dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Ijzer, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), riboflavine (B2), folaten (foliumzuur), vitamine B12, B6 en C helpen vermoeidheid tegen te gaan.

Wist u dat ?

U ziet er jong uit. Met dank aan uw genen ! Ze zijn verantwoordelijk voor 50% van uw jeugdige uiterlijk. De andere helft heeft te maken met uw levensstijl : blootstelling aan de zon, roken, voeding, enz. En nee, crèmes doen niet alles !

1. Bron artikel: Enquête de l'Union nationale des centres communaux et intercommunaux d’action sociale, november 2015

2. Bron "wist u dat ?": C. Dangoisse, "Dermo-cosmétiques et prévention du vieillissement cutané", Revue Médicale de Bruxelles, 2004. Daven N. Doshi, MD; Kaija K. Hanneman, DO; Kevin D. Cooper, MD, "Smoking and Skin Aging in Identical Twins", Arch. Dermatol. 2007; 143 (12): 1543-1546. 

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

mineraux- garder la forme

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
VERVOLG LEZEN
vitamines - les alliées de votre force intérieure

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
VERVOLG LEZEN

AANBEVOLEN ARTIKELS

Oud, ik? Nooit!

OUD, IK ? NOOIT !

50+

De tijd verstrijkt ? Mijn vitaliteit blijft !
VERVOLG LEZEN
Après 50 ans, je retrouve ma vitalité

NA 50 JAAR, VOED IK MIJN VITALITEIT

50+

Na 50 jaar neemt mijn immuniteit af: wat doe ik eraan ?
VERVOLG LEZEN
La vitalité n’a pas d’âge

OP VITALITEIT STAAT GEEN LEEFTIJD

50+

Ouder worden, oké, maar wel in vorm blijven.
VERVOLG LEZEN