OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

NA 50 JAAR, VOED IK MIJN VITALITEIT

Iedereen droomt van een lang en gezond leven. Aangezien de fontein van de eeuwige jeugd (nog) niet is ontdekt, helpen we ons immuunsysteem om goed ouder te worden en houden we onze vitaliteit op peil ...


Het hele jaargetijde met slecht weer levenslustig blijven, dat is bijna een 'mission impossible'. Want, u hebt het al gemerkt, met de jaren ademen we gemakkelijker schadelijke dampen in, hebben we meer tijd nodig om er vanaf te komen, onze vitaliteit krijgt een klap ... Dat komt doordat de effectiviteit van ons immuunsysteem langzaamaan afneemt. Geen paniek: het gaat geleidelijk en bovendien kunnen we ons ertegen verdedigen !


Als het immuunsysteem vermoeid raakt …


Het klopt dat ons immuunsysteem met het verstrijken der jaren minder goed gaat presteren: zo wordt het vermogen om agressieve indringers op te sporen minder. Bovendien verdedigt het ons minder goed en minder snel. We maken bijvoorbeeld minder antistoffen aan. Resultaat: we hebben niet meer zoveel fut als toen we 20 waren ! Vandaar dat preventie zo belangrijk is: het is meer dan ooit het moment om onze vitaliteit te voeden en iets aan onze conditie te doen met lichaamsbeweging.


Jong blijven met wat op uw bord ligt !


Voeding speelt een belangrijke rol voor de vitaliteit.2 Onze voedingsstoffen leveren, als ze goed gekozen worden, niet alleen de nodige energie voor ons dagelijkse leven, maar ook waardevolle bondgenoten voor onze vitaliteit: mineralen en vitamines, waaronder de beroemde antioxidanten. Hun taak ? Ze helpen ons strijden tegen de werking van vrije radicalen die een rol spelen bij de veroudering van onze cellen. U weet wat u lekker vindt, en u weet welke voedingsmiddelen u goed kunt klaarmaken: houd in gedachten dat groenten en fruit een grote plaats verdienen bij het verrijken van uw gezondheidskapitaal ! Aarzel niet om over te gaan op volkoren granen: brood, pasta, griesmeel ... Tegenwoordig is alles, of bijna alles, verkrijgbaar in 'volkoren' versie. Volkoren producten zijn het beste voor uw gezondheid, want ze zijn rijker aan vezels en vaak ook aan bepaalde voedingsstoffen. Wat smaak betreft, gewoon proberen ... en u kunt er al gauw niet meer buiten !


Bewegen ... is goed voor de gezondheid !


Wetenschappelijke studies hebben het aangetoond: lichaamsbeweging voorkomt bepaalde verouderingsprocessen en voorkomt of vermindert het effect van risicofactoren voor de bloedvaten. Bewegen vermindert ook leeftijdsgebonden botverlies: dat is goed nieuws voor iedereen die al aan osteoporose denkt. En het heeft ook een positieve invloed op onze psyche door ons cognitief vermogen te verbeteren en ons beter in ons vel te laten voelen.

retrouver sa vitalité après 50 ans

Dus, niet vergeten .... bewegen ! Er wordt aanbevolen om aan lichaamsbeweging te doen, met een intensiteit en duur die bij u past. De basis is het equivalent van elke dag minstens 30 minuten stevig doorwandelen. U kunt natuurlijk kiezen uit talrijke activiteiten waarbij u evenveel energie verbruikt: golf, fietsen, tai chi, aquagym, yoga, boogschieten … Als u liever iets minder intensiefs doet, zoals rustig wandelen, tuinieren of ballroomdansen (of iets minder interessants zoals strijken!), houd het dan op 45 minuten per dag. Als u meer van intensievere sporten houdt, zoals zwemmen, joggen, tafeltennis of langlaufen, is de minimale aanbevolen duur 20 minuten.

Om uw innerlijke kracht na uw 50e verjaardag te voeden, bestaat er een specifieke oplossing: Omnibionta®3 50+. Omnibionta®3 50+ is een voedingssupplement om u te helpen uw vitaliteit op peil te houden en vermoeidheid tegen te gaan. Het bestaat uit een combinatie van 3 gepatenteerde melkfermenten, 12 vitamines en 7 mineralen, waarvan ijzer helpt om vermoeidheid tegen te gaan, ginseng, blauwe bosbessen en luteïne. Aarzel niet om uw arts of apotheker om advies te vragen. Vitamine A, B6, B12, C, D, folaten (foliumzuur), ijzer, selenium en zink dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Ijzer, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), riboflavine (B2), folaten (foliumzuur), vitamine B12, B6 en C helpen vermoeidheid tegen te gaan.

Wist u dat ?

Contact houden is goed voor het immuunsysteem.

Een recente Amerikaanse studie1 heeft het bevestigd: geïsoleerde mensen hebben een zwakker immuunsysteem, waardoor ze gevoeliger zijn voor virussen en bacteriën dan degenen met veel sociaal contact. Erger nog : hun lichaam heeft de neiging om schadelijke ontstekingsreacties te ontwikkelen. Dus houd u niet in: geniet maximaal met uw vrienden en familie, en durf nieuwe contacten te leggen om u goed in uw vel te voelen ... Uw gezondheid en uw humeur zullen u dankbaar zijn.

1. Van Dongen EJ et al, Translation of a tailored nutrition and resistance exercise intervention for elderly people to a real-life setting: adaptation process and pilot study, BMC Geriatr. 2017 Jan 18;17(1):25, 

2. Barkoukis H, Nutrition Recommendations in Elderly and Aging, Med Clin North Am. 2016 Nov;100(6):1237-1250.

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

mineraux- garder la forme

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
VERVOLG LEZEN
vitamines - les alliées de votre force intérieure

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
VERVOLG LEZEN

AANBEVOLEN ARTIKELS

vitaliteit, ook na mijn vijftigste

Ik ben senior en dat vind ik prima.

50+

Wat ouder worden aan mijn innerlijke kracht verandert ?
VERVOLG LEZEN
Oud, ik? Nooit!

OUD, IK ? NOOIT !

50+

De tijd verstrijkt ? Mijn vitaliteit blijft !
VERVOLG LEZEN
La vitalité n’a pas d’âge

OP VITALITEIT STAAT GEEN LEEFTIJD

50+

Ouder worden, oké, maar wel in vorm blijven.
VERVOLG LEZEN