OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

OUD, IK ? NOOIT !

U hoeft maar in de agenda van sommige senioren te kijken om te begrijpen dat met pensioen gaan niet meer is wat het geweest is. Dacht u dat ze scrabbelen en klaverjassen? Het is meer yoga en op reis gaan! Ze bruisen van ideeën, zijn levenslustig en zorgen ervoor dat ze dynamisch blijven.


Denken we maar aan energieke grootmoeders die meer tijd besteden aan shoppen met hun vriendinnen dan aan hun kleinkinderen. Of aan grootvaders die hun volgende reis voorbereiden met behulp van het internet. Op leeftijd zijn is niet meer hetzelfde als vroeger. We zijn trouwens ook later 'op leeftijd' ... Gewoonweg omdat senioren tegenwoordig langer gezond leven en de levensverwachting stijgt1. De vooruitgang op het gebied van de geneeskunde voorkomt veel ellende, maar het is dankzij de keuzes die we dagelijks maken dat we zo lang vitaal blijven. Wat verandert alles ? Een actief leven leiden, in contact blijven met anderen, en goede gewoonten op het vlak van voeding aanhouden (of aannemen ! Het is nooit te laat ...).


Beter bewegen.


Het is niet ongewoon dat onze knieën, schouders, of rug na ons 50e levensjaar verschijnselen van vermoeidheid vertonen. Natuurlijk moeten we naar ons lichaam luisteren en vooral weten hoe we erop moeten reageren ! Om ons lichaam optimaal in conditie te houden, onze souplesse en energie te behouden, moeten we in beweging blijven ... Maar het is natuurlijk niet het moment om plotseling voor een marathon te gaan trainen als we nooit erg sportief zijn geweest. Het is wel het goede moment om met aangepaste lichaamsbeweging te beginnen. Bijvoorbeeld lichte lichaamsbeweging die alle groepen spieren aanspreekt, zoals zwemmen, of activiteiten ontdekken zoals tai chi, een kruising tussen sport en meditatie. Korte, gezellige sessies zijn ideaal. Waarom neemt u uw vrienden of echtgenoot niet mee ? Frequentie en regelmaat zijn het belangrijkst. Iedere dag 20 minuten wandelen helpt bijvoorbeeld al om in conditie te blijven.

Rester en forme après 50 ans

Onze passies voeden.


Het geheim van degenen die in vorm blijven ? In iemands blik vindt u die kleine glinstering die staat voor passie ... Of het nu om reizen, koken, tuinieren of genealogie gaat, het is het moment om onze eigen passies te volgen. Beter nog: om ze te delen ! Door contacten te leggen met andere gepassioneerden, binnen onze vriendenkring of een vereniging, verdiepen we onze kennis en dragen we onze ervaring over. Dat schenkt voldoening en het kan ons ver brengen: studiereizen, nieuwe ontmoetingen, nieuwe ontdekkingen. Het is een verrijking van ons leven en het helpt (zonder dat we er ons van bewust zijn) ons cognitief vermogen intact te houden (bijvoorbeeld het geheugen) en onze vitaliteit op peil te houden.


Beter eten.2,3


Ons lichaam evolueert, wat het nodig heeft ook. Toch heeft men de neiging om bepaalde voedingsstoffen te onderschatten die onmisbaar zijn voor onze energie. Daarom mogen rood vlees (100 gram rundvlees bevat ongeveer 5 mg ijzer), volkoren granen en vooral zeevruchten niet ontbreken. Zin in oesters ? Geef er gerust aan toe ... Het is goed voor uw gezondheid !

Naast gevarieerde en evenwichtige voeding kunnen we ook nog behoefte aan een boost hebben. Vraag uw arts of apotheker naar een voedingssupplement dat past bij uw behoeften.

Voor 50-plussers is er Omnibionta®3 50+, een compleet voedingssupplement met een unieke combinatie van vitamines, mineralen, gepatenteerde, levende melkfermenten en ginseng.
Maar liefst 12 vitamines en 7 mineralen, waaronder ijzer tegen vermoeidheid. Dat is een bondgenoot van formaat voor onze inwendige kracht en uw immuunsysteem.

Wist u dat ?

Vitamines en mineralen helpen ons om jong te blijven.
Iedereen weet dat vitamines en mineralen onmisbaar zijn voor een goede werking van het lichaam. Dat geldt net zo goed als we senior zijn. Soms zelfs nog meer ... Waarom ?

- Deskundigen zijn het erover eens dat onze behoefte aan vitamine D stijgt na ons 65e levensjaar2,3. Die vitamine is inderdaad onmisbaar voor het behoud van onze botten, die met de jaren brozer kunnen worden.

- Micronutriënten zoals Vitamine A, B6, B12, C, D, folaten (foliumzuur), ijzer, selenium en zink dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem.

- Vitamine C is een van de beroemde antioxidanten die meehelpen onze cellen te beschermen door vrije radicalen te bestrijden.

Bronnen:

1 Robert Rochefort: Aspects socio-économiques du vieillissement considéré hors du grand âge et de la pathologie. Colloquium: Le vieillissement à partir de 60 ans. Académie des sciences / Académie nationale de médecine – 2007.

2 Optiford Project: Fortification of Food in Europe - with specific emphasis on vitamin D. Conférence de Copenhague, 4-5 juni 2004.

3 Monique Ferry: Bases Nutritionnelles pour un Vieillissement Réussi. 48e JAND 2008, Espace Prévention Senior. Inserm U557. Université Paris XIII.

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

mineraux- garder la forme

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
Vervolg lezen
vitamines - les alliées de votre force intérieure

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
Vervolg lezen

AANBEVOLEN ARTIKELS

vitaliteit, ook na mijn vijftigste

Ik ben senior en dat vind ik prima.

50+

Wat ouder worden aan mijn innerlijke kracht verandert ?
Vervolg lezen
Après 50 ans, je retrouve ma vitalité

NA 50 JAAR, VOED IK MIJN VITALITEIT

50+

Na 50 jaar neemt mijn immuniteit af: wat doe ik eraan ?
Vervolg lezen
La vitalité n’a pas d’âge

OP VITALITEIT STAAT GEEN LEEFTIJD

50+

Ouder worden, oké, maar wel in vorm blijven.
Vervolg lezen