OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

STRESS OP HET WERK: HOE HOUD IK DIE IEDERE DAG WEER ONDER CONTROLE ?

Ook als uw bedrijf geen cursus yoga organiseert, belet niets u om uw innerlijke kracht te vergroten. Een goed middel om stress tegen te gaan, uw angsten te vergeten en uw concentratie te verbeteren. De trucs van business girls die weten hoe ze zen moeten blijven.

Bij de koffiemachine geven we soms aan elkaar toe: "Ik ben gestresseerd", " dat jaagt me angst aan" ... Niks ergs, maar het gebeurt vaak dat ons beroepsleven de druk opvoert (vooral als onze baas niet het toonbeeld van kalmte is). Want zowel op kantoor als thuis moeten we efficiënt zijn, om weten te gaan met alle soorten situaties en ons aanpassen aan elke nieuwigheid ... Gelukkig zegt men het met een glimlach, maar toch: te veel is te veel! Dan is het tijd om onze energie 100% terug te vinden, om stresserende situaties te relativeren en de baas te blijven.Want dat gevoel kan ook positieve kanten hebben, omdat het ons kan helpen al onze bronnen aan te spreken om bijvoorbeeld een onverwachte situatie het hoofd te bieden. Dat heeft zijn goede kanten in het beroepsleven!

Lutter contre le stress

Laten we dat fysieke en psychologische aanpassingsmechanisme, ontdekt in 1935 door een Hongaarse arts, eens van dichtbij bekijken. De eerste fase is het alarm: het lichaam bereidt zich voor op vechten ... of vluchten. In een stresserende situatie reageert het lichaam direct door hormonen vrij te geven die de hartslag, de bloeddruk, de mate van alertheid en de lichaamstemperatuur verhogen ... U ziet het gevolg wanneer u bijvoorbeeld het woord moet nemen voor een bestuurscommissie en uw wangen plotseling rood worden en uw hart op hol slaat. Dat is de manier waarop het lichaam zich voorbereidt om te reageren. Nu u dat weet, is het gemakkelijker om die effecten te kanaliseren, door een glas water te drinken, door eens diep adem te halen ... Klassieke methoden die nog altijd werken !

Als de situatie blijft aanhouden, organiseert de weerstand van uw lichaam zich: nieuwe hormonen verhogen het suikergehalte in het bloed om de spieren, het hart en de hersenen van de nodige energie te voorzien. Het lichaam bereidt zich zo voor om de stresserende situatie het hoofd te bieden. In uw geval neemt u met overtuiging het woord (zelfs als u erg transpireert) en als u de microfoon neerlegt bent u net zo uitgeput als wanneer u 100 meter heeft hardgelopen !

Als de stress aanhoudt of erger wordt, raakt het lichaam uitgeput, wordt het overspoeld met te veel hormonen en kan het niet meer reageren. Dat is het geval wanneer u zich door uw werk overbelast voelt.

U voelt zich niet lekker in uw vel, krijgt angstaanvallen of stemmingswisselingen of zelfs slaapstoornissen. 

Aarzel niet om er met uw arbeidsgeneesheer of huisarts over te praten. Om die situaties te voorkomen, kunt u iets aan preventie doen en enkele decompressiepauzes in uw werkdag inlassen. Als het mogelijk is kan een minisiësta weldadig zijn. Gun uzelf ook een evenwichtige lunch in alle kalmte, zittend (niet voor uw scherm, en ook niet met uw gsm, alstublieft!). Denk aan wat u doet op het moment dat u het doet: geniet van die pauze, geniet van de voedingsmiddelen in uw maaltijd ... Dat is goed voor uw lijn én voor uw psychisch welzijn. Vergeet niet te ademen. Ja, ja, dat gaat niet automatisch ! Veel mensen gebruiken trouwens maar een deel van hun ademhaling ... 

Adem diep in en voel hoe die grote slok zuurstof een weldaad voor uw lichaam en hersenen is. Een kleine boost zou ook nuttig voor u kunnen zijn: Omnibionta®3 MENTAL ENERGY. Het is een unieke combinatie van een complex van magnesiumzouten die zeer goed worden opgenomen door het lichaam, en vitamines, minerale zouten en gepatenteerde melkfermenten. Magnesium helpt bij het in stand houden van het normale psychologisch functioneren en ijzer helpt vermoeidheid tegen te gaan.

Door uw lichaam te beschermen tegen de kwalijke gevolgen van stress, helpt u het om beter te kunnen reageren als het nodig is. Bijvoorbeeld: goed doorademen tijdens een woelige vergadering, de tijd nemen om 10 minuten te gaan wandelen vóór een belangrijke afspraak, ook voldoende slapen als u dringende zaken hebt lopen: dat helpt allemaal voor een goede instelling, om goede beslissingen te nemen en uzelf te blijven in de hectische wereld van het bedrijf. Als u minder gestrest en vanbinnen sterker bent, bent u op kantoor op uw best ... en u kunt het ! 

Wist u dat ?

Stress op het werk wordt als tweede probleem in Europa genoemd wordt, na problemen met het bewegingsapparaat1. Ongeveer de helft van de werkenden vindt dat stress op hun werkplek vaak voorkomt.  

50 tot 60% van alle verloren werkdagen kunnen worden toegeschreven aan stress op het werk.

1. Rapport de l’Institut national de recherche et de sécurité pour la prévention des accidents du travail et des maladies professionnelles (INRS), 2015 Enquête de l'Agence Européenne pour la sécurité et la santé au travail, 2012.

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

mineraux- garder la forme

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
VERVOLG LEZEN
vitamines - les alliées de votre force intérieure

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
VERVOLG LEZEN

AANBEVOLEN ARTIKELS

Sommeil - Pour préserver votre équilibre intérieur

MIJN NACHTRUST: EEN OPLOSSING OM MIJN EVENWICHT TE BEWAREN

RELAXMODUS

Wat stress betreft, voed ik mijn innerlijke evenwicht door beter te slapen
VERVOLG LEZEN
restez zen

ZEN BLIJVEN, ZELFS WANNEER ONS LEVEN INTENS IS

RELAXMODUS

Nerveus, moe, gestrest? Ik ontspan me ...
VERVOLG LEZEN
Face au stress - le magnésium peut aider

KAN MAGNESIUM MIJ HELPEN BIJ STRESS?

RELAXMODUS

Stress, nerveusheid, angst: werkt magnesium echt?
VERVOLG LEZEN