OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

ENERGIE TEKORT: WEER BIJTANKEN !

Het idee om vanavond uit te gaan staat u nu al tegen ? U wordt zelfs al moe bij het idee dat u de verjaardag van uw kleinste spruit moet organiseren ? Uw energie laat u in de steek ... Wat doen bij een energietekort, welk middel tegen vermoeidheid, welke vitamines kiezen ? Maar gelukkig zijn er middeltjes. Alvast enkele voorbeeldjes.


Om op tempo te blijven, is het enthousiasme van een funkdanseres en de energie van een kungfukampioen nodig. Omdat u geen van beiden bent, zijn er van die dagen dat uw dagelijkse bezigheden u van uw laatste energiereserves beroven. Uw taak vervullen als supermama/echtgenote/medewerkster betekent constante vermoeidheid. Dat is op zijn minst een zorgwekkend teken voor uw gezondheid (raadpleeg bij twijfel uw arts), maar u kunt vermoeidheid tegengaan en overwinnen, uw energie hervinden en moeheid bestrijden. Daarvoor eerst even een kleine opfrissingscursus.


Energie: die verbruik ik constant !

Alleen al om te ademen, denken en voor mijn spijsvertering ... Kortom, alleen al in leven blijven kost energie. Ons lichaam verbruikt ook constant energie om op temperatuur te blijven en om ons hart te laten kloppen. Natuurlijk levert onze voeding de brandstof aan. Hoe wordt de inname ervan gemeten ? Met de welbekende calorieën !

booster votre énergie et retrouver du tonus

Er zijn calorieën en calorieën.

Ieder voedingsmiddel levert meer of minder calorieën, afhankelijk van de samenstelling ervan. Honderdvijftig gram sla heeft niet hetzelfde effect als een brownie van hetzelfde gewicht: dat komt doordat iedere voedingsstoffenklasse zijn eigen energiedichtheid heeft. Eén gram lipiden (d.w.z. vetstoffen) levert 9 kcal, terwijl een gram eiwit of koolhydraat slechts 4 kcal levert. Dat is het basisprincipe. Want Moeder Natuur heeft ons uitgerust met een zeer geavanceerd systeem. Artsen noemen dat het 'metabolisme' oftewel de stofwisseling. Naast brandstof leveren voedingsmiddelen ons waardevolle stoffen aan die ons lichaam helpen om te functioneren, en vooral om goed gebruik te maken van de energie en de voedingsstoffen ... de vitamines en mineralen.

Wij zijn geen voedingsdeskundigen !

Om fit te zijn moeten we er dus voor zorgen dat ons lichaam kan functioneren door het de optimale hoeveelheid brandstof (calorieën) en onmisbare vitamines en mineralen aan te leveren. Daar gaat het vaak mis, want tussen onze voeding die niet altijd evenwichtig is (zoals dat broodje tussen de middag, of tussen twee vergaderingen) en onze diëten tegen vetkussentjes, slagen we er niet (altijd) in om de perfecte menu's in elkaar te flansen die voedingsdeskundigen ons aanbevelen. U weet wel, 5 stuks fruit en porties groenten per dag !


Dus wat doen we ?

We maken misschien niet iedere dag indrukwekkende gerechten zoals op Instagram klaar, maar we hebben ideeën ! We wisselen bijvoorbeeld af tussen verse groenten en groenten uit de diepvries om ze elke dag op tafel te krijgen. We zetten een fruitschaal met seizoensfruit neer waar iedereen zelf wat van kan nemen: uw kinderen zullen er uiteindelijk ook de smaak van te pakken krijgen, vooral als u zelf het voorbeeld geeft ! We beperken ook de 'lege calorieën', kant-en-klare gerechten en andere luxebroodjes, en in plaats daarvan komen voedingsmiddelen met een grotere dichtheid, rijk aan vitamines en mineralen: simpele recepten, zelf gemaakt zoals een salade met linzen, groentesoep of fruitsalade. 

Aarzel ook niet meer om u te laten helpen bij oververmoeidheid, futloosheid of eenvoudig bij de seizoenswisselingen, door bijvoorbeeld door het voedingssupplement Omnibionta®3 ALL DAY ENERGY. Het is een voedingssupplement met werkzame bestanddelen die bijdragen tot een normale werking van de energiestofwisseling. Het helpt tegen vermoeidheid. Het product bevat 9 vitamines, waaronder biotine, Foliumzuur, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), riboflavine (B2), thiamine (B1), vitamine B12, B6 en C die bijdragen tot een normale energiestofwisseling, 2 mineralen, waarvan ijzer helpt om vermoeidheid tegen te gaan, en 3 gepatenteerde melkfermenten. Dankzij een innoverende technologie beschikt Omnibionta®3 ALL DAY ENERGY over een geleidelijke vrijgave van vitamine B en vitamine C gedurende de hele dag. De vitamines B1, B2, B3, B5, B6 en C kunnen niet in het lichaam worden opgeslagen, daarom zorgt de verlengde vrijgave ervoor dat het de hele dag werkt en dat u de hele dag energie hebt.Wat de funk en kungfu betreft, dat moet u zelf weten, maar u weet nu wel hoe u vermoeidheid kunt tegengaan !

Wist u dat ?

Calorieën voor onze grijze materie !

Onze hersenen zijn grootverbruikers van energie. Als brandstof gebruiken ze koolhydraten. De hersenen van een pasgeboren baby verbruiken 60% van de koolhydraten die zijn/haar hele lichaam nodig heeft. Op volwassen leeftijd verbruiken onze hersenen 20 tot 30% van de energie die we opnemen.1

1. Mark C. Moss, "Oxygen Administration, Cognitive Performance and Physiological Responses" PhD Thesis 1999

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

mineraux- garder la forme

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
VERVOLG LEZEN
vitamines - les alliées de votre force intérieure

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
VERVOLG LEZEN

AANBEVOLEN ARTIKELS

Maintenir la forme - reprendre le sport

WEER OP DE BEEN : OPNIEUW GAAN SPORTEN

ENERGIE

Energie: ik doe aan sport ... en dat doet me goed !
VERVOLG LEZEN
Beaucoup de travail? Je garde la forme (quand même) !

VEEL WERK ? IK BLIJF (TOCH) IN VORM !

ENERGIE

Uw innerlijke kracht: energie waarop u kunt rekenen op uw werk
VERVOLG LEZEN
Lutter contre la fatigue, réveiller sa force intérieure

TEGEN VERMOEIDHEID ZET IK MIJN INNERLIJKE KRACHT IN

ENERGIE

Moe, uitgeput, afgemat ? Ik kan er tegen !
VERVOLG LEZEN