OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

IMMUUNSYSTEEM: HOE HELPEN WE HET OM ONS TE BESCHERMEN?

Om de seizoenswisseling en dipjes het hoofd te bieden, moeten we kunnen rekenen op onze immuunafweer. Het is het moment om het wakker te schudden! Hoe? Dat leggen we u uit …


Een dipje in de energievoorziening terwijl u op uw werk op topniveau moet presteren? Een beetje slapjes en uw glimlach thuis is ver te zoeken? Het lijkt erop dat onze natuurlijke weerstand niet op zijn best is ... Het wordt tijd om hem wakker te schudden en onze innerlijke kracht terug te vinden. We hebben het nodig om tegen het slechte weer te kunnen en onze dossiers door te werken, maar ook om te genieten van mooie momenten met ons gezin!


Meestal bekommeren we ons alleen om ons immuunsysteem als het tekenen van zwakte vertoont … Maar wat is dat eigenlijk? Bij onze geboorte heeft Moeder Natuur ons een prachtig middel cadeau gedaan om ons lichaam te verdedigen tegen aanvallen. Omdat het zich kan ontwikkelen, leert het iedere keer weer bij als we een strijd tegen microben en andere bacteriën hebben geleverd. Resultaat: we zijn beter bewapend dan een pasgeborene wanneer we de winter en het gehoest van onze kantoorgenoten moeten trotseren.


Ja, maar het gebeurt ook dat onze immuunafweer het soms een beetje laat afweten. Door slaaptekort, de winter, vervuiling, niet altijd evenwichtige voeding en bepaalde behandelingen kunnen onze immuunafweer aantasten. Dan zijn we kwetsbaarder. Op dat moment moeten we reageren. Mezelf de hele dag beschermen.


Iedere ochtend begin ik met een groot glas sinaasappelsap, indien mogelijk vers geperst, want dat is beter ;-) en veel rijker aan vitamine C, een antioxidant die goede maatjes is met mijn immuunsysteem.


Ik eet ook een yoghurtje. Dat is goed voor mijn darmflora en dat komt goed uit want 70% van ons immuunsysteem bevindt zich in het darmkanaal!1 Ik neem ook regelmatig Omnibionta®3 DEFENSE. Dat is een echte boost om mijn natuurlijke weerstand op peil te houden en vermoeidheid tegen te gaan. De voordelen? Het combineert gepatenteerde actieve fermenten, 12 vitamines en 7 mineralen: jodium, ijzer, zink, selenium, chroom, mangaan en magnesium. Een echte combinatie van weldoeners. Vitamine A, B6, B12, C, D, folaten (foliumzuur), ijzer, selenium en zink dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Ijzer, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), riboflavine (B2), folaten (foliumzuur), vitamine B12, B6 en C helpen vermoeidheid tegen te gaan.

renforcer ses défenses immunitaires

Ik vergeet niet om mijn huis te ventileren voordat ik vertrek: de binnenlucht verversen gaat verontreiniging en mijten tegen. Alweer enkele vijanden waar mijn immuunsysteem de strijd niet mee hoeft aan te gaan !

Als er 's middags vette vis in de kantine is, dan neem ik die! Zalm, makreel, haring … leveren omega 3 en vitamine D, goed voor mijn botten en bevorderlijk voor de ontwikkeling van bepaalde witte bloedlichaampjes. Een mimosa-ei? Goed idee! Het gekookte geel bevat selenium, ook een zeer nuttige antioxidant, en zink. Groene groenten en een stuk fruit als dessert maken mijn aanvoer van vitamines compleet.


Als ik van mijn werk kom, stap ik een halte eerder uit de bus of metro. 10 minuten goed doorwandelen is een goede manier om mijn hoofd leeg te maken en de werkdag af te sluiten. Dat is ook lichaamsbeweging die bijdraagt aan een sterker immuunsysteem.2


Thuis maak ik een licht en evenwichtig avondmaal klaar. Waarom niet eens een maaltijd met gefermenteerde levensmiddelen zoals kefir of augurken, sojasaus of kaas, omdat ze goed zijn voor mijn darmflora?


Ik ga vroeg genoeg slapen om voldoende nachtrust te krijgen: op een zeldzame uitzondering na, hebben we 7 tot 8 uur nodig om te herstellen en herstelcycli op gang te brengen. Want slapen is ook belangrijk voor mijn immuunsysteem.


Dag na dag waak ik zo met eenvoudige gewoontes over mijn welzijn en versterkik mijn weerstand: kortom, ik voed mijn innerlijke kracht!

 

 

1. NIEMAN DC, NEHLSEN-CANNARELLA SL, MARKOFF PA, BALK-LAMBERTON AJ, YANG H, et coll. The effects of moderate exercise training on natural killer cells and acute upper respiratory tract infections. Int J Sports Med 1990, 11 : 467-473.

2 Thomas J. Birk, Angele McGrady, Rodger D. MacArthur, and Sadik Khuder. The Effects of Massage Therapy Alone and in Combination with Other Complementary Therapies on Immune System Measures and Quality of Life in Human Immunodeficiency Virus, The Journal of Alternative and Complementary Medicine. September 2007, 6(5): 405-414. doi:10.1089/acm.2000.6.405.

Wist u dat ?

Massages zijn goed voor de moraal en het welzijn. Maar niet alleen daarvoor ... Volgens sommige studies3 kunnen ze een positief effect op ons immuunsysteem hebben. 

Reden temeer om u te laten verwennen met regelmatige massages, uitgevoerd door een masseur, uw partner of uzelf: zelfmassage, dat werkt ook ! 

Bron: Justin D. Crane, Daniel I. Ogborn, Colleen Cupido, Simon Melov, Alan Hubbard, Jacqueline M. Bourgeois and Mark A. Tarnopolsky, "Massage Therapy Attenuates Inflammatory Signaling After Exercise-Induced Muscle Damage", Science Translational Medicine 01 Feb 2012: Vol. 4, Issue 119, pp. 119ra13. 

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

mineraux- garder la forme

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
VERVOLG LEZEN
vitamines - les alliées de votre force intérieure

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
VERVOLG LEZEN

AANBEVOLEN ARTIKELS

Mon secret contre la fatigue hivernale

MIJN GEHEIM VOOR EEN BETERE WEERSTAND TEGEN DE KOU

DEFENSE

Ik heb een bondgenoot gevonden om in vorm te blijven!
VERVOLG LEZEN
Qu’est-ce qui fait du bien a mon système immunitaire

WAT IS NU (ECHT) GOED VOOR MIJN IMMUUNSYSTEEM?

DEFENSE

Hoe helpt uw immuniteit u in vorm te blijven?
VERVOLG LEZEN