OMNIBIONTA 3
COUNTRY SELECTOR
nlBE

MIJN GEHEIM VOOR EEN BETERE WEERSTAND TEGEN DE KOU

Dat is niet moeilijk: ik heb goede voornemens om me beter te weren tegen de kou, me te beschermen tegen kleine pijntjes en mijn immuunsysteem te ondersteunen. Mijn grootste troef? Een maximale natuurlijke weerstand ...

Is het u al eens opgevallen? Als de dagen korter zijn of als het pijpenstelen regent, lijken de dagen ongelooflijk lang ... Het is een heel gehol van uw hoestende kleine spruit naar de spoedeisende dingen op het werk. Om op regendagen uw energie tot leven te wekken, is het een goed idee om naar de sauna te gaan, maar dat is niet voldoende. En een mooie pull van kasjmier is ook niet genoeg om de kou te weerstaan. In alle jaargetijden moeten we onze natuurlijke weerstand van binnenuit mobiliseren. Ons immuunsysteem wordt vooral aangesproken door de kleine winterziektes (om te beginnen door de mensen die ons in ons gezicht niezen in de bus ;-) ). Het kan dus wel wat ondersteuning gebruiken ... Laten we beginnen met het goed te voeden.

De innerlijke weerstand voeden: wat wil dat zeggen? Voedingsmiddelen met een hogere dichtheid aan voedingsstoffen kiezen: vitamines, mineralen, vezels … Met fruit en groenten kan het zeker niet misgaan. Vers is het best, maar uit de diepvries, gedroogde vruchten en zelfs conserven zijn nuttig. Het is het belangrijkst om te variëren en er iedere dag aan te denken. Kies ook voor volkoren granen, van uw boterham in de ochtend tot een soep met spelt 's avonds, ze zijn veel beter dan u denkt ... en vooral krijgt u zo vezels binnen die goed zijn voor uw innerlijke kracht.

We hebben allemaal de neiging om onszelf bij de eerste kou kleine zoetigheden te gunnen: chocoladerotsjes of een lekker goudbruin luxebroodje ... Dat is goed voor de moraal, maar laten we niet te veel verzadigde vetten en snelle suikers gebruiken. We weten maar al te goed dat ze de grootste ... vijanden van onze lijn zijn. Maar niet alleen dat: ze nemen de plaats in van echt nuttige voedingsmiddelen en overladen ons lichaam. In geval van onweerstaanbare zin in allerlei lekkers, kunnen we beter kiezen voor amandelen (ongezouten uiteraard), gedroogde abrikozen of vijgen of zelfs zwarte chocolade (jawel, die van 80% kan ook heel lekker zijn).


Het is de bedoeling om die 'compensatie'- of 'belonings'-voedingsmiddelen geleidelijk aan af te bouwen. U weet het maar al te goed: we nemen net als de kinderen zelf ook een chocoladebroodje, want we verdienen zelf ook een 'vieruurtje'! In plaats daarvan organiseren we brunches met ons gezin of met vrienden, gezellige avondmaaltijden in het hoekje bij de haard. Het plezier in het koken van dingen die goed voor ons zijn en die we lekker vinden terugvinden, is zowel goed voor ons lichaam als voor onze geest.

Om zijn kracht te behouden, in vorm te blijven en de winterdip te vermijden, zijn voedingssupplementen een waardevolle bondgenoot.

Het voedingssupplement Omnibionta®3 DEFENSE werd ontwikkeld om de natuurlijke weerstand te beschermen en vermoeiheid tegen te gaan.

Het combineert gepatenteerde actieve fermenten, 12 vitamines en 7 mineralen: jodium, ijzer, zink, selenium, chroom, mangaan en magnesium. Een echte associatie van weldoeners. Vitamine A, B6, B12, C, D, folaten (foliumzuur), ijzer, selenium en zink dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Ijzer, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), riboflavine (B2), folaten (foliumzuur), vitamine B12, B6 en C helpen vermoeidheid tegen te gaan.

Luttez conter la fatigue hivernale

In de praktijk hebben andere gewoontes hun doeltreffendheid bewezen.
De top 5 van goede daden om de winter fit door te komen:

1. Ventileer uw huis iedere ochtend ongeveer 10 minuten. Waarom? Onze huizen zijn vaak oververwarmd en een te droge lucht is bevorderlijk voor infecties. Zo verminderen we ook de aanwezigheid van onvermijdelijke verontreinigende binnenlucht: verfstoffen en andere huishoudproducten.

2. Doe aan lichaamsbeweging, ook als het koud is. Minder zin om de fiets te pakken als het buiten ijskoud is? Dat is begrijpelijk, maar houd uw stuur goed vast! Het is de regelmaat die telt. Kleed u warm aan en houd vol ... Uw lichaam zal u dankbaar zijn.

3. Ga vroeger slapen. Heel simpel, maar belangrijk. Lang genoeg slapen (7 of 8 uur) helpt om in vorm te blijven.

4. Profiteer van het licht. Geniet van ieder zonnestraaltje, dat is goed voor uw humeur en uw gezondheid, want zonlicht (niet te veel!) zorgt voor een aanvulling van onze voorraad vitamine D.

5. Zet uw schermen uit. Natuurlijk licht is de bondgenoot van onze fitheid, en we moeten ook ons natuurlijk ritme respecteren. Ons lichaam is geprogrammeerd om in slaaptoestand over te gaan als het minder licht wordt. Om 's avonds in te slapen als een baby, is uw lievelingsroman lezen een beter idee dan een uur op uw tablet zitten loeren, want het licht daarvan blokkeert de afgifte van melatonine en verstoort het inslapen.

Wist u dat ?

Ondanks de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad over het gebruik van voedingssupplementen, blijft de actuele ingenomen hoeveelheid vitamine D (zowel afkomstig van voeding als van voedingssupplementen) onvoldoende1

Gerelateerde producten

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

 

MINERALEN: OM FIT TE BLIJVEN

MINERALEN

Alles wat u altijd al wilde weten over mineralen en de gunstige effecten ervan.
VERVOLG LEZEN

VITAMINES: BONDGENOTEN VAN UW INNERLIJKE KRACHT

VITAMINES

Vitamines staan aan uw kant, ontdek hoe u ze kunt gebruiken.
VERVOLG LEZEN

AANBEVOLEN ARTIKELS

IMMUUNSYSTEEM: HOE HELPEN WE HET OM ONS TE BESCHERMEN?

DEFENSE

Onze natuurlijke weerstand versterken
VERVOLG LEZEN

WAT IS NU (ECHT) GOED VOOR MIJN IMMUUNSYSTEEM?

DEFENSE

Hoe helpt uw immuniteit u in vorm te blijven?
VERVOLG LEZEN